Sieradenadvies 

Inleiding: Sieraden – een magie die nooit vergaat  

Het dragen van sieraden is zo oud als de mensheid. Al 100.000 jaar geleden droegen mensen schelpen als sieraden. In de steentijd waren het kettingen van slakkenhuizen, parels, vissengraten en dierentanden. Stenen, botten of barnsteen werden ook gebruikt als kettinghanger. Toen in de Bronstijd de metaalbewerking werd ontdekt, nam de verscheidenheid aan materialen voor de productie van juwelen toe. Later werd dit nog verder uitgebreid. 

Waarom dragen we eigenlijk sieraden? Heeft u zich dat al eens afgevraagd? Wanneer en waarom doet u sieraden aan/om? Waarin schuilt onze fascinatie voor juwelen? 

Laten we eens kijken naar vriendschaps-, verlovings- en trouwringen of sieraden die we cadeau doen met Valentijnsdag, verjaardagen, Kerstmis of jubilea. Dit zijn allemaal tekenen van samenhorigheid, liefde en vriendschap. Zowel tussen de gever en de ontvanger, als een zichtbare, publieke toewijding aan elkaar. 

Voor sommige mensen zijn juwelen ook een vorm van status. Ze laten zien wat u zich kunt veroorloven en zorgen daardoor voor waardering en erkenning.  

Juwelen zijn echter ook een prachtig middel om zich letterlijk te versieren, om de eigen stijl en persoonlijkheid te benadrukken. Om outfits iets bijzonders te geven en de individuele look af te maken. 

De fascinatie van sieraden komt voort uit het feit dat ze zo veelzijdig en uniek zijn. 

Sieraden: Verschillende soorten in één overzicht 

Sieraden bestaan in de meest uiteenlopende soorten. Hier gaat het om sieraden die we aan het lichaam dragen. Om slechts de belangrijkste te noemen: kettingen, hangers, ringen, oorsieraden, armbanden en horloges.  

Om juwelen het gewenste effect te geven, moeten ze, net als kleding, perfect passen. Bij kettingen en armbanden telt de lengte, bij ringen de juiste ringmaat. Hoe vind ik de juiste ringmaat en de juiste lengte bij kettingen en armbanden? Klik op het gewenste onderwerp voor alle belangrijke informatie. 

Sieradenmateriaal: edelmetalen en nog veel meer  

De juiste lengte en maat kent u al? Wilt u een overzicht van de meest uiteenlopende materialen voor sieraden? Dan zit u hier goed. 

Modesieraden vs. echte sieraden  

Waarom zouden we kiezen voor modesieraden en waarom voor echte?  

Dit komt volledig neer op wat de sieraden voor u moeten betekenen. Als u sieraden ook ziet als een waardevolle investering, kunt u kiezen voor echte sieraden. Modieuze sieraden zijn meestal goedkoper en ook betaalbaar voor degenen die hun geld niet in echte juwelen willen investeren. Wanneer duurzaamheid een rol speelt, bijvoorbeeld bij trouwringen of sieraden die ook moeten worden geërfd, zijn echte sieraden de juiste keuze. Hieronder volgt een kleine tabel die de verschillen verduidelijkt. 

Echt sieraden

Modesieraden

Prijs

hoog

betaalbaar

Waarde

+

-

Houdbaarheid

+

-

Look

+

+

Trend

-

+

Onderhoud

middel

weinig


Zoals u ziet valt er voor beide soorten sieraden iets te zeggen. En natuurlijk volgen ook echte sieraden bepaalde trends. Ze zijn echter over het geheel genomen tijdlozer. Wij raden een mix van modieuze en echte sieraden aan. Zo kunt u actuele mode- en kleurtrends volgen zonder dat u daarbij de echte, waardevolle sieraden hoeft te missen. 

Juwelen moeten u in de eerste plaats een plezier doen en uw persoonlijkheid benadrukken. Met welke sieraden u dit het beste kunt bereiken, beslist u zelf. 

Tip:

Welke sieraden passen het beste bij uw teint? Zie hieronder ons kleuradvies

Naar het kleuradvies >>

Waaruit bestaan goede modesieraden?  

Er zijn grote verschillen in kwaliteit in modesieraden. De prijs is slechts een indicatie. Modesieraden worden in bulk en van eenvoudiger materialen gemaakt dan echte sieraden, zoals nikkel, koper, kunststof, leer, metaal of rubber. Toch is een zekere waarde in kwaliteit en uiterlijk gewenst. Schittert het gebruikte metaal niet te opvallend, te onecht? Zien de kunstparels er te veel uit als plastic? Let ook op de verwerking wanneer u sieraden koopt. Zijn de afzonderlijke schakels, oogjes en aanhangers netjes uitgevoerd? Zijn er vervormingen, verkleuringen of dergelijke onzuiverheden? Kunnen de sluitingen probleemloos worden geopend en gesloten? Hoe werken de accessoires? Het hoeft niet altijd een echt sieraad te zijn om een hoogwaardige, elegante look te creëren. Ook met goede modesieraden kan dat lukken!

Echte sieraden: uitstekende accessoires die hun waarde behouden  

Tips: Hoe bewaart u sieraden? 

Heel kort: zo luchtdicht en droog mogelijk. Bij voorkeur in een juwelenzakje of een sieradendoosje. In geen geval in de badkamer: daar is het te vochtig. 

✔️Eerst reinigen! Berg alleen schone sieraden op. Zweet, vuil en make-upresten zorgen op den duur voor lelijke verkleuringen. 

✔️Luchtdicht: vooral bij zilveren sieraden komen verkleuringen vaak voor. Het zilver reageert op de zwavel in de lucht en oxideert. Bescherm uw sieraden met metalen delen daarom in een luchtdichte verpakking. Leg het sieraad in een afsluitbaar sieradenzakje en vervolgens in de sieradendoos. Zo kunt u ook de volgende keer een vlekkeloos glanzend sieraad omdoen. 

✔️Krijt tegen zwavel: Om de zwaveldeeltjes in de lucht te binden, legt u een stukje schoolkrijt in uw sieradendoos. Dit voorkomt oxidatie. 

Geen watten: draagt bij aan verkleuring. U kunt watten gebruiken om te polijsten. Bij het opbergen kunt u de sieraden beter op fluweel of stof leggen. 

Niet stapelen: plaats uw sieraden niet bovenop elkaar, om krassen te voorkomen. In sieradendozen zitten vaak speciale vakjes voor ringen en oorbellen. Leg kettingen naast elkaar! 

✔️UV-bescherming voor sieraden en edelstenen: Om uw kostbare edelstenen en sierstenen permanent tegen UV-straling te beschermen, kunt u deze het beste ook in de sieradendoos bewaren. Anders bestaat er gevaar voor verkleuring, bij barnsteen en koraal kunnen kleine scheuren ontstaan of de stenen kunnen zelfs breken.  

Sieradenstandaarden & -bomen zijn vanwege bovengenoemde redenen alleen geschikt voor modesieraden. 

Onze nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang een GRATIS VERZENDING!

Ik wil graag per e-mail op de hoogte worden gebracht van aanbiedingen, trends en acties die worden aangeboden op witt-international.nl (uitgevoerd door Josef Witt GmbH) ...

Meer tonen
Newsletter Banner Image