Kettingadvies  

Kettingen zijn er in vele verschillende lengte en vormen. Wij laten u zien hoe u de juiste lengte bepaalt, welke verschillende soorten kettingen er zijn en welke sluitingen wij aanbieden.    

De juiste lengte van de halsketting vindt u zo  

juiste halsketting lengte

De meeste kettingen kunnen in verschillende lengtes besteld worden. Kies zelf in welke lengte u uw ketting wilt dragen. De standaardmaten bij ons zijn: 45 cm, 50 cm en 60 cm

Grofweg kan men zeggen dat een ketting van 35-40 cm strak tegen de hals ligt, een ketting van 40-50 cm het bovenste deel van het decolleté bedekt, een ketting van 50-60 cm tot het midden van het decolleté reikt en kettingen van 60-100 cm over de borst tot aan het midden van de buik hangen. Dat is natuurlijk afhankelijk van het figuur van de drager. Als u uw afmetingen neemt, is het nauwkeuriger. 

De lengte van de ketting meten  

Meet de lengte van de ketting

Plaats een meetlint of koord als een ketting rond de hals, neem de gewenste lengte en lees bij het meetlint de centimeters af of markeer de lengte op het koord en meet u vervolgens af met een liniaal of meetlint. 

Meten met bestaande ketting  

met bestaande keten

Als u al een ketting hebt waarvan de lengte ideaal voor u is, meet u deze eenvoudig op een vlak oppervlak van het ene uiteinde naar het andere. Noteer de vastgestelde lengte. 

Soort sluiting: (bijna) net zo veilig als een kluis  

Veerringsluiting

Veerringsluiting 

Deze sluiting wordt naast de karabijnsluiting het meest gebruikt als sluiting van kettingen en armbanden. De naam zegt al veel over de optiek en de techniek. De veerringsluiting bestaat uit een ring die kan worden geopend en gesloten met een kleine schuif die door een veer op spanning wordt gehouden. Vervolgens haakt u het oogje aan de andere kant van de sluiting door de opening. De sluiting is zeer veilig, klein en onopvallend. Daardoor soms echter ook wat moeilijk te hanteren. Kreeftensluiting

Karabijnsluiting 

ook wel karabijnhaak genoemd. Deze is zeer veelzijdig en zowel in het dagelijks leven als in de sport te vinden. De kleine uitvoering is een beproefde sluiting voor kettingen en armbanden. Hij is relatief eenvoudig te bedienen en sluit veilig. 

Magnetische sluiting

Magneetsluiting 

Deze sluiting is de eenvoudigste manier om kettingen en armbanden te sluiten. Hier geldt: Hoe sterker de magneten aan beide uiteinden van de ketting zijn, hoe veiliger de sluiting. Het gebruik is kinderlijk eenvoudig, omdat de magneten elkaar naar zich toe trekken zodra ze dichter bij elkaar komen. Alle ketens in een oogopslag >>

Soorten kettingen: net zo divers als u  

Pantserketting

Pantserketting: de plat aanliggende 

Bij deze kettingsoort zijn de schakels plat uitgevoerd, zodat de ketting zo glad mogelijk tegen de huid ligt. De smalle varianten worden vaak met hangers gedragen. Brede varianten worden ook los gedragen. 

Ankerketting

Ankerketting: klassiek en veelzijdig 

Bij de ankerketting grijpen ovale schakels afwisselend horizontaal en verticaal in elkaar. Hierdoor ontstaat een robuuste ketting met een strakke schakels. Ideaal voor hangers of medaillons. In brede, zwaardere uitvoering ook als afzonderlijk sieraad te dragen. 

Figaro ketting

Figaroketting: rijk aan varianten 

Bij de figaroketting wisselen ronde en ovale schakels elkaar af, maar ze zijn altijd plat en in een bepaalde draaicirkel uitgevoerd, waardoor het typische kettingbeeld ontstaat. Figarokettingen worden gedragen door zowel dames, heren als kinderen. 

Singapore keten

Singapore-ketting: buitengewoon filigraan 

Door de bijzondere, gedraaide vorm van fijne, nauw met elkaar verweven schakels breekt het licht en wordt er een bijzonder mooie glans gecreëerd.  

Slangenketting

Slangenketting: soepel en glad 

Bij deze soort ketting kunnen de afzonderlijke schakels vrijwel niet van elkaar worden onderscheiden, zo strak zijn ze verticaal naast elkaar geplaatst. De ketting is zeer flexibel en glad en daarom ideaal voor hangers. 

Venetiaanse ketting

Venetiaanse ketting: Italiaans model 

De ketting verschilt van de andere kettingen doordat deze vierkante kettingschakels heeft die dicht bij elkaar liggen. Afhankelijk van de grootte van de kettingschakels is hij geschikt om los of met een hanger te worden gedragen. 

Dubbel gepantserde ketting

Dubbele pantserketting: massief en vol volume 

Het wordt ook wel de tweelingpantser genoemd, omdat de vorm doet denken aan twee in elkaar gevlochten pantserkettingen. Wordt graag gedragen door vrouwen en mannen. 

Koningsketting

Koningsketting: massief en robuust 

De koningin onder de kettingen bestaat niet uit afzonderlijke schakels, maar altijd uit meerdere die nauw met elkaar zijn verbonden. Hierdoor wordt de ketting bijzonder robuust en zwaar. Gedragen door dames en heren. 

Alle ketens in een oogopslag >>

Ketting reinigen/onderhouden    

Hoe u uw ketting het beste kunt onderhouden, hangt van het materiaal af.

De meestgestelde vragen over kettingen 

Welke ketting is het meest stabiel?
Welke ketting past bij welke jurk?
Meerdere kettingen combineren

Onze nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang een GRATIS VERZENDING!

Ik wil graag per e-mail op de hoogte worden gebracht van aanbiedingen, trends en acties die worden aangeboden op witt-international.nl (uitgevoerd door Josef Witt GmbH) ...

Meer tonen
Newsletter Banner Image