nachhaltigkeit banner

Duurzaamheid

Ik hou van mode die eerlijk voor mens en natuur is

Wij voelen onze kleding en ons ondergoed elke dag op onze huid. Daarom vinden wij van WITT WEIDEN het zo belangrijk dat u op onze kwaliteit kunt vertrouwen. Dit begint bij de grondstof en gaat van de productie tot verder dan het eindproduct. Wij laten u zien welke standaarden er achter onze producten staan, zodat u met een gerust geweten kunt genieten van de mode van WITT WEIDEN.

nachhaltigkeit gots logo

Global Organic Textile Standard (GOTS): biologisch katoen dat volgens de hoogste ecologische en sociale criteria wordt geteeld en verwerkt. Dit geldt voor de hele toeleveringsketen. Het is een van de strengste standaarden in de textielindustrie.

nachhaltigkeit ocs logo

De Organic Content Standard (OCS) 100 duidt artikelen aan waarin minstens 95% biologisch katoen wordt gebruikt.

nachhaltigkeit ocs blended

De Organic Content Standard (OCS) blended duidt artikelen aan waarin minstens 5% biologisch katoen wordt gebruikt.

nachhaltigkeit cotton made in africa logo

Cotton made in Africa (CmiA) is een initiatief van de Aid by Trade Foundation en een internationaal erkende standaard voor duurzaam katoen uit Afrika. CmiA zet zich voornamelijk in voor betere arbeids- en leefomstandigheden voor kleine boeren en voor het beschermen van het milieu. De toewijding is gebaseerd op het principe van hulp voor zelfhulp door handel: in landbouwtrainingen brengen experts de kleine Afrikaanse boeren efficiënte en milieuvriendelijke teeltmethoden en economische basiskennis bij. Ongeveer 1.000.000 kleine boeren uit tien Afrikaanse landen nemen deel aan het initiatief en produceren duurzaam katoen volgens de criteria van Cotton made in Africa.

Meer informatie vindt u op https://cottonmadeinafrica.org

nachhaltigkeit downpass logo

Bij het plukken en verwerken van dons en veren staat het Down Pass-keurmerk voor de naleving van de hoogste standaarden. Naast de kwaliteitscontrole van de veren is ook de traceerbaarheid tot in het fokgebied gewaarborgd. De controles worden regelmatig uitgevoerd door onafhankelijke instellingen. Wij keuren het plukken van dons van levende dieren principieel af.

nachhaltigkeit oekotex logo

Volgens Öko-Tex Standard 100 geteste artikelen Dit keurmerk duidt producten aan die door de onafhankelijke testinstituten van de OEKOTEX®-gemeenschap succesvol op gezondheidsrelevante parameters zijn getest. Wij garanderen de naleving van grenswaarden die aanzienlijk hoger zijn dan de wettelijk voorgeschreven grenswaarden. Bovendien voeren onafhankelijke testlaboratoria continu steekproeven uit.

De artikelen worden gekenmerkt door een huidvriendelijke pH-waarde. Wij maken onderscheid tussen drie artikelgroepen: niet-rechtstreeks huidcontact (bijv. mantels), huidcontact (bijv. blouses, bedtextiel) en baby-/kinderkleding.

Meer informatie vindt u op https://www.oeko-tex.com

Onze nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang een GRATIS VERZENDING!

Ik wil graag per e-mail op de hoogte worden gebracht van aanbiedingen, trends en acties die worden aangeboden op witt-international.nl (uitgevoerd door Josef Witt GmbH) ...

Meer tonen
Newsletter Banner Image