Ringadvies 

Het belangrijkste bij het kopen van een ring? Natuurlijk, de juiste ringmaat! Niets is storender dan een ring die zo los om uw vinger zit dat u constant bang bent om hem te verliezen. Of het tegenovergestelde: de ring zit zo strak dat het pijn doet en u kunt hem niet meer afdoen. 

We geven u twee manieren waarop u uw ringmaat kunt meten, welke tijd van de dag het meest gunstig is, hoe de ringmaat kan veranderen, op welke vinger u welke ring draagt en nog veel meer ...  

Ringmaat vinden: overzicht van methoden 

Er zijn twee methoden om de juiste ringmaat te bepalen: met en zonder ring. Meet de binnendiameter van de ring, of voor de andere methode de omtrek van de ring. Een omrekentabel vindt u na de twee methoden. 

Ringmaat bepalen met ring  

141 ring ww

Met een passende ring is het heel eenvoudig om de juiste ringmaat te bepalen. Meet gewoon de binnendiameter in millimeter en u hebt meteen de juiste ringmaat voor een bestelling uit onze online shop. Bijv. binnendiameter van de ring 18 mm = maat 18. 

Meet de ringmaat zonder ring  

Ringmaat meten

1. Heb geen passende ring bij de hand, neem gewoon een papieren strip of lint en wikkel het om de vinger waarvoor de ring is bedoeld. 

2. Markeer vervolgens de plaats waar de overlapping begint met een rechte streep.

3. Meet de lengte van de papierstrook of het lint van het begin tot het streepje en u hebt meteen de omtrek van de ring.  

Tabel met ringmaten  

Sommige verzenders werken met de binnendiameter als maataanduiding, sommige met de omtrek van de ring. In onze ringmatentabel kunt u de juiste ringmaat eenvoudig aflezen zonder dat u zelf hoeft om te rekenen.

Maat (=Binnendiameter) in mm

Ringomtrek in mm

15

48-50

16

51-53

17

54-56

18

57-59

19

60-62

20

63-65

21

66-68

22

69-71

23

72-74

24

75-77

Tips voor het correct meten 

 • U kent het wel: 's ochtends en op koude dagen zijn de vingers dunner 's avonds of op warme dagen zwellen ze iets meer op.  

 • Bij rechtshandigen zijn de rechterhand en dus ook de vingers krachtiger dan de linker en omgekeerd. Daar moet bij het kopen van een ring natuurlijk rekening mee worden gehouden.  

 • Zorg er ook voor dat de ring over het tweede kootje wordt geschoven. Dit is bij de meeste vingers de breedste plek.  

 • Om de ring de hele dag een aangenaam te kunnen dragen, moet u op verschillende tijden meten om een gemiddelde van de vingeromtrek te krijgen. Als u een ring bij de hand hebt die zich aan de desbetreffende hand en de desbetreffende vinger al heeft bewezen, kunt u natuurlijk die ringmaat kiezen. 

 • De omvang van de vinger verandert in de loop van een leven, hetzij door zwangerschap, gewichtsafname of verandering van de vingertoppen. 

 • Bij hoogwaardige ringen is het meestal heel gemakkelijk om door een professional de ringgrootte aan de gewijzigde afmetingen aan te passen. 

Tips voor ringonderhoud en voorzorgsmaatregelen 

In het dagelijks leven heeft u geen speciale verzorgingsproducten voor ringen nodig. Als u uw ring wilt schoonmaken, volstaat een sopje met milde zeep. Daarna gewoon met een zachte doek drogen. 

Om uw ring te sparen en krassen te voorkomen, mag u deze niet dragen als u met chemicaliën of scherpe reinigingsmiddelen, zweet of vetten werkt. Ook contact met andere metalen en scherpe voorwerpen moet u vermijden. Onderschat het gevaar om met de ring ergens aan te blijven hangen of bijvoorbeeld bij contact met water te verliezen niet.  

Het is aan te raden om uw ring af te doen  

 • bij sport en fitness; 

 • bij ambachtelijke activiteiten en tuinierwerk; 

 • bij cosmeticabehandelingen en wellness; 

 • bij het poetsen en andere reinigingswerkzaamheden; 

 • bij het zwemmen en baden in chloor of zout water. 

U kunt uw ring opbergen in een speciale ringetui of in het ringvak van uw sieradendoosje om hem te beschermen. 

Mocht uw ring krassen hebben, dan kunt u deze weg laten werken door professionals. Daarna straalt uw ring weer zoals op de eerste dag! 

De meestgestelde vragen over de ring 

Wat is de gemiddelde ringmaat bij vrouwen?
Welke ring draagt u aan welke vinger?
Hoe kan ik de ringmaat in het geheim bepalen?

Onze nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang een GRATIS VERZENDING!

Ik wil graag per e-mail op de hoogte worden gebracht van aanbiedingen, trends en acties die worden aangeboden op witt-international.nl (uitgevoerd door Josef Witt GmbH) ...

Meer tonen
Newsletter Banner Image