Edelstenen – de magie van de kleuren 

Ze zijn mooi. Ze zijn waardevol. Ze zijn in alle kleuren verkrijgbaar. Ze zijn een geschenk van de natuur: edelstenen. En dan vooral van de stenen die voor sieraden worden gebruikt. Want sieraden met edelstenen zijn erg populair.  

Wat zijn edelstenen?    

Edelstenen zijn mineralen waarvan de waarde wordt bepaald door uw frequentie in het voorkomen, door de geslepen, door de grootte, door de zuiverheid, de kleur en de transparantie. Hoe beter de eigenschappen in combinatie zijn, des te waardevoller wordt de edelsteen. Daarnaast zijn er nog veel andere soorten sierstenen, die door hun schoonheid alleen voorbestemd zijn voor het maken van juwelen. 

Blauwe edelstenen  

Rode en paarse edelstenen  

Groene edelstenen  

Oranje en bruine sierstenen 

Wat is het verschil tussen halfedelsteen, edelsteen en juwelensteensoorten? 

Er zijn geen halfedelstenen meer. Vroeger werd de term gebruikt om de minder kostbare stenen te onderscheiden van de edelstenen. Vandaag de dag wordt niet meer gesproken over halfedelstenen, maar meer in het algemeen over sierstenen. Edelstenen zijn minder zeldzaam en waardevol dan bijvoorbeeld robijnen, maar je woont een heel eigen magie in. Sierstenen vallen op door uw kleurvastheid en schoonheid. Het hoeft niet altijd grijs of wit te zijn. Ook sierstenen hebben hun eigen aantrekkingskracht. Onder deze term vallen nog andere stenen, zoals koraal of amber, die weliswaar niet van minerale oorsprong zijn, maar ook voor de vervaardiging van juwelen worden gebruikt. Conclusie: Edelsteen of halfedelsteen – het onderscheid is overbodig. Belangrijk is de schoonheid van de steen, de kleur en het patroon, die hem en de sieraden maken zo uniek en bijzonder. 

Onze nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang een GRATIS VERZENDING!

Ik wil graag per e-mail op de hoogte worden gebracht van aanbiedingen, trends en acties die worden aangeboden op witt-international.nl (uitgevoerd door Josef Witt GmbH) ...

Meer tonen
Newsletter Banner Image