Oorbeladvies 

Wat zijn oorbellen? Zoals de naam al zegt, zijn het sieraden die je draagt aan of rond het oor. Als clip of door een oorgat. Wij bieden u verschillende soorten oorsieraden, met verschillende soorten sluitingen en een aantal tips voor het dragen, bewaren en onderhouden van oorsieraden. Overigens, de term oorbel wordt vaak gebruikt als een overkoepelende term voor alle soorten oorsieraden. 

Oorbellen: altijd o(o)rigineel! 

Oorbellen

Oorbellen: uitdrukking van persoonlijkheid 

Een oorbel is ring die in zichzelf schuift als sluiting. De term wordt echter vaak ook gebruikt als een overkoepelende voor oorsieraden, net als oorbellen. Gesloten creolen zijn de definitie van een oorring. 

Creolen

Creolen: echte klassiekers 

Dit sieraad bestaat uit een ring die rond de oorlel loopt en aan de achterkant eindigt. De ring kan in zichzelf sluiten of open zijn en met een pin en achterkantje aan het oor worden bevestigd. 

Oorhangers

Oorhangers: flatteuze blikvangers 

Dit zijn oorsieraden die in het oorgat worden gehangen en naar beneden hangen: Met een lange haak zonder verdere sluiting of met een extra stopper als zekering. 

Stud oorbellen

Oorstekers: grenzeloze mogelijkheden 

Bij de oorsteker wordt een dunne pin door het oorgat geschoven en aan de achterkant met een achterkantje of stopper vastgezet. De voorkant is de blikvanger, waarvan de vormgeving geen grenzen heeft. 

Soorten oorbelsluiting: bescherming tegen verlies  

Stekkerbevestiging

Steeksluiting 

Deze sluiting vindt voornamelijk plaats bij oorstekers, maar ook open creolen kunnen van steeksluitig zijn voorzien. Daarbij wordt een dunne pin door het oorgat gestoken en aan de andere kant met een achterkantje vastgezet. 

Brisur scharnierende brisur

Brisuur/klapbrisuur 

Bij deze sluiting wordt een haak door het oorgat gestoken en in de brisuur geklapt. Dit voorkomt dat de oorring eruit kan vallen. 

Scharniersluiting

Scharniersluiting 

U schuift de oorring door het oorgat en op de andere klikt de sluiting door het ingewerkte scharnier in een gat of een sleuf. Er is dan een karakteristieke klik te horen. 

Ontdek alle oorbellen >>

Tips voor het reinigen van oorsieraden en voor voorzorgsmaatregelen  

In het dagelijks leven is er geen speciale verzorgingsproducten voor oorsieraden nodig. Als u uw oorsieraden wilt schoonmaken, volstaat een bad met milde zeep. Daarna gewoon met een zachte doek drogen. 

Om uw oorsieraden te ontzien en uzelf tegen letsel te beschermen, raden wij u een aantal voorzorgsmaatregelen aan. Onderschat het gevaar dat u met een oorring blijft hangen of bijvoorbeeld bij watercontact verliest niet.  

Het is raadzaam om uw oorsieraden af te doen  

  • bij sport en fitness; 

  • bij kapper, cosmetica en wellness; 

  • bij het douchen, zwemmen en baden in chloor- of zoutwater. 

U kunt uw oorbellen veilig opbergen in een speciaal oorbeletui of in het oorbellenvak van uw sieradenzakje of -doos. 

Hoe u verschillende materialen het best reinigt, leest u hier. De optimale manier om juwelen op te bergen kan worden gevonden onder "Juwelen correct opbergen doe je zo".

De meestgestelde vragen rond oorbellen  

Wanneer oorbellen wisselen?
Oorbellen 's nachts verwijderen?
Wat kosten oorbellen?

Onze nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang een GRATIS VERZENDING!

Ik wil graag per e-mail op de hoogte worden gebracht van aanbiedingen, trends en acties die worden aangeboden op witt-international.nl (uitgevoerd door Josef Witt GmbH) ...

Meer tonen
Newsletter Banner Image