Kleuradvies

Zo kunt u het kleuradvies in de mode gebruiken

Stelt u zichzelf ook soms de vraag: waarom voel ik me zo goed in dit kledingstuk? Of: waarom leg ik deze pullover, die ik toch zo mooi vind, telkens weer terug in de kast nadat ik hem even heb aangetrokken? Bij mijn vriendin zag hij er zo geweldig uit, waarom staat hij mij niet?
Hier spelen het kleur- en stijladvies en uw persoonlijke seizoenstype een rol. Waarom staan sommige kleuren u beter dan andere? Waarom laat uw lievelingskleur uw teint stralen en laten andere kleuren u er bleek, moe en ouder uitzien?
Dit heeft te maken met uw geheel persoonlijke kleurtype. U hebt vast al eens gehoord van het lente-, zomer-, herfst- of wintertype. De vier seizoenen vormden de basis voor de indeling van de kleurtypes en dat is geen toeval:

De kleuren van de lente zijn warm, zacht en pastelachtig zoals de uit de winterslaap ontwakende natuur.

In de zomer zijn de kleuren licht koel en verwassen alsof ze door de zon zijn gebleekt.

De herfst daarentegen baadt in warme, krachtige, stralende natuurtinten zoals een kleurrijk bos bij zonneschijn.

De winter tenslotte hult zich overduidelijk in koele, krachtige kleuren zoals op een zonnige, ijskoude winterdag.

Welk kleurtype ben ik? Welke kleuren passen bij mij? Welke kleuren onderstrepen mijn persoonlijkheid het beste? Ontdek het zelf! En miskopen bij kleding en make-up zijn verleden tijd! Laat u in de toekomst altijd van uw mooiste kant zien: uw meest stralende!

Overigens: een professionele kleurtypebepaling of een professioneel typeadvies gaat meestal gepaard met een stijladvies inclusief stylingtips.

Hoe werkt het kleuradvies?

Bij een kleurtypeadvies wordt aan de hand van de basistint van uw teint, uw oogkleur en de originele haarkleur het persoonlijke kleurtype bepaald.
In principe zijn er twee categorieën: het warme kleurtype en het koude kleurtype. Dat wil zeggen dat sommige mensen warme kleuren goed staan, terwijl anderen met koude kleuren perfect voor de dag komen. Warm en koud hebben daarbij niets te maken met de temperatuur, maar met het aandeel geel of blauw van de desbetreffende kleur. Dit kan het makkelijkst bij groen- en geeltinten worden vastgesteld. Er zijn warme tinten zoals dennengroen, olijf of mosterdgeel en ook koude groen- en geeltinten zoals mintgroen of citroengeel

Voor de indeling in warme of koude kleurtypes volstaat de analyse van de teint- en haarkleur. De oogkleur komt aan bod bij het maken van onderscheid binnen de warme en koude kleurtypes.

Warm kleurtype

Koud kleurtype

Teintkleur

Licht met een vleugje goud of donkerder met een warme beige- of perziktint. Als er sproeten zijn, dan zijn ze goudbruin. Bij zongebruinde huid zijn ze eerder goudkleurig.

Zeer licht tot albastwit of donker met olijfachtige tot licht blauwachtige, koel glanzende basiskleur. Als er sproeten zijn, dan zijn ze licht grijsachtig.

Haarkleur

Blond of bruin met goudnuances of warme roodtinten

Asblond, middenblond, donkerblond, lichtbruin, koel, donker grijs/bruin, blauw/zwart

Tot de warme kleurtypes behoren het lente- en herfsttype, tot de koude het zomer- en wintertype. In de desbetreffende categorie schitteren herfst- en wintertypes eerder met krachtige, donkerdere kleuren, lente- en zomertypes geven de voorkeur aan zachte, bescheiden tinten.
Het resultaat is echter niet altijd even duidelijk. Er zijn ook gemengde types, maar alleen binnen de warme of koude klasse, oftewel een gemengd type lente-herfst en een gemengd type zomer-winter. Aangezien de seizoenstypes lente en herfst de voorkeur aan warme kleuren geven en de seizoenstypes zomer en winter eerder voor koele kleuren kiezen, kan men zich niet zo gemakkelijk in de kleur vergissen.

Goed om te weten: het kleurtype verandert niet gedurende een leven! U kunt geliefde basics uit uw kleurenspectrum dus (bijna) een leven lang dragen. U blijft altijd hetzelfde seizoenstype, ook als uw haar grijs wordt: lente, zomer, herfst of winter.

Doe de test: welk kleurtype bent u?

Farbberatung

Om er zelf achter te komen welk kleurtype u bent, moet u een dag kiezen waarop u uitgeslapen bent en u zich goed voelt. U hebt een kledingstuk in een warme kleur met een vleugje geel en een kledingstuk in een koele kleur met een vleugje blauw nodig. Een dunne reddingsdeken met een koel zilverkleurige zijde en een warm goudkleurige zijde kan ook. Ga bij daglicht voor een spiegel staan en leg de verschillende kleurvoorbeelden om de beurt om uw schouders vlak onder uw niet-opgemaakte gezicht. Als uw haar is geverfd, verbergt u het onder een lichte, beige doek. Zo wordt het resultaat niet vertekend. Gebruik folie, let erop dat het licht niet te sterk wordt gereflecteerd.


Nu ziet u zelf welke kleur uw gezicht laat stralen. Als het de warme kleur is, dan bent u een warm kleurtype, oftewel het lente- of herfsttype. Voelt u zich beter en aantrekkelijker met de koele kleur, dan bent u een koud kleurtype, oftewel het zomer- of wintertype. Let erop hoe de schaduw in uw gezicht verandert, afhankelijk van het feit of u een warme kleur eronder houdt of een koude. Als bijvoorbeeld bij de zilverkleurige foliezijde de schaduw onder de ogen sterker wordt of de neusrimpels naar de mond toe dieper worden, als u er ouder uitziet en de gezichtskleur bleek is, is het duidelijk dat u geen koud kleurtype bent. Als de huid daarentegen een jeugdig frisse en gezonde uitstraling heeft, hebt u uw kleurtype in het koude kleurenspectrum gevonden.

Kleine tip: houd een kleine beautysessie met uw vriendinnen en test elkaars seizoenstype. Dit is leuk, zorgt voor een betrouwbare beslissing omdat meer ogen gewoon ook meer zien en u kunt dan meteen onze make-up- en kleurentips samen met anderen uitproberen.
En: geen paniek! U hoeft niet uw hele garderobe weg te doen als u kledingstukken hebt die niet bij uw kleurtype horen. Het is belangrijk dat vooral de bovendelen uit uw kleurenspectrum komen. U kunt ook bijpassend gekleurde sjaals en kettingen en oorsieraden dragen als u geen afstand wilt doen van een favoriet.

Vanwege het feit dat u uw kleurtype kent en het succes dat u door uw uitstraling met de juiste kleuren op anderen hebt, zal uw garderobe met elke bij uw seizoenstype passende aankoop veranderen en beter in balans zijn.
Dit geldt ook voor modeaccessoires. Met name sieraden en accessoires die in de buurt van het gezicht worden gedragen, moeten bij uw kleurtype passen. Meer informatie hierover bij het desbetreffende kleurtype.

Onze nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang een GRATIS VERZENDING!

Ik wil graag per e-mail op de hoogte worden gebracht van aanbiedingen, trends en acties die worden aangeboden op witt-international.nl (uitgevoerd door Josef Witt GmbH) ...

Meer tonen
Newsletter Banner Image