Wintertype

Bloeit u echt op met koude, krachtige kleuren? Dan bent u waarschijnlijk een wintertype.

ber wintertyp

ber wintertyp 2

ber wintertyp 3

ber wintertyp 4

Het wintertype heeft de volgende kenmerken:

o De teint is ofwel licht ofwel donker. Beide huidskleuren komen voor bij het wintertype. Het mediterrane type met een olijfbruine tint, dat makkelijk en flink bruin wordt, zie je echter het vaakst. Maar ook het Sneeuwwitje-type met een witte, bijna transparante albasthuid met een blauwachtige ondertoon komt hier voor. Dit type wordt een beetje tot helemaal niet bruin en alleen rood. Ze krijgen allebei geen sproeten.

o De natuurlijke haarkleur is altijd donker, tussen donkerbruin en blauwzwart met een koele glans. Hetzelfde geldt voor de wenkbrauwen en wimpers. Als het wintertype grijs wordt, dan in nuances tussen koel zilvergrijs en asgrauw.

o De oogkleur is net zo verschillend als de huidskleur en kan slecht worden bepaald. Het mediterrane type kan alle bruintinten van lichtbruin tot diep zwartbruin hebben. Het Sneeuwwitje-type heeft koude blauwtinten, zoals ijsblauw, grijs/blauw of blauw/groen, maar verrast ook met zuiver groen.

Welke kleuren staan het wintertype?

Het wintertype wordt gekenmerkt door sterke contrasten tussen huid, haar en kleuren en de kleuren van zijn of haar kleding moeten net zo helder en koel zijn.

o Welk wit voor het wintertype? Helder, zuiver wit. Het wintertype is het enige kleurtype dat gerust voor zuiver wit en diep zwart kan kiezen!

o Welk geel voor het wintertype? Koel citroengeel. Geen goud of oranje!

o Welk rood voor het wintertype? Alle roodtinten met een vleugje blauw zijn ideaal voor het wintertype. Net als krachtige roze varianten, ijzig roze en heldere violettinten. Ook intens framboosrood staat hem of haar goed.

o Welk blauw voor het wintertype? Blauw is de ideale kleur voor het zomer- en wintertype. Het wintertype staan vooral de donkere, krachtige blauwtinten zoals konings-, ijs-, gentiaan- of marineblauw.

o Welk groen voor het wintertype? Alleen met een blauwe ondertoon: smaragdgroen, dennengroen, turquoiseblauw of krachtige aquatinten.

o Welk bruin voor het wintertype? Bruin is geen kleur voor het wintertype, behalve heel donker zwartbruin.

o Welk grijs voor het wintertype? Alle koele grijstinten van licht tot donker en natuurlijk zilverkleurig.

o Zwart past perfect bij de garderobe van het wintertype.

Stylingtips voor mode, make-up en accessoires

Welke kleding draagt het wintertype?

Ga voor contrasten! Geen enkel ander seizoenstype ziet er daarmee zo goed uit! Dit geldt voor patronen en ook tussen afzonderlijke combi-items.

Wilt u uw haar verven of met lokken accenten plaatsen? Welke haarkleur staat het wintertype?

Zilverkleurige of blonde nuances staan als lokken goed bij donker haar. Ook als u uw gehele haar wilt verven, kiest voor u donkere, koude tinten. Als het een roodtint moet zijn, dan een donkere en koude.

Welke accessoires en sieraden draagt het wintertype?

Net als het zomertype kiest het wintertype voor materialen met een zilverachtige glans: zilver, platina of witgoud zijn de favorieten. Het wintertype draagt ook graag edelstenen met krachtige kleuren: robijn, smaragd, saffier, turkoois, aquamarijn of lapis lazuli. Stem de siersteentjes af op uw oogkleur. U komt dan stralend voor de dag!

Ook alle andere accessoires die in de buurt van het gezicht worden gedragen, moeten bij het eigen kleurtype passen. Daartoe behoren brillen, halsdoeken, sjaals, mutsen e.d. Bij brillen neemt u een zilveren montuur, ook een zwart of donkerbruin montuur komt in aanmerking. Als u van opvallende kleuren houdt, kan het ook krachtig rood of blauw zijn. De glazen kunnen ook gekleurd zijn. U moet bij de tint tussen blauw, rood en zwart kiezen.

Welke kleuren draagt het wintertype bij de make-up?

De make-up mag de sterke contrasten ondersteunen. Maar overdrijf niet! Enkele handelingen zijn voldoende. Een lichte primer is de basis. Blijf in de wereld van de koele kleuren! De lippenstift mag gerust krachtiger zijn. De eyeliner en mascara zijn bij het wintertype heel helder zwart. De oogschaduw kan de oogkleur hebben, maar ook een koude blauwtint of zilver accentueert de ogen. 's Avonds maken smokey eyes furore.

Onze nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang een GRATIS VERZENDING!
Aanwijzing inzake gegevensbescherming
Newsletter Banner Image