Lentetype

Hebt u zichzelf al geïdentificeerd als een warm kleurtype? Dan speelt de oogkleur een rol. Hoe ziet het lentetype eruit?

ber fruehlingstyp

ber fruehlingstyp 4

ber fruehlingstyp 3

ber fruehlingstyp 2

Het lentetype heeft de volgende kenmerken:

o De teint is licht met een licht gouden glans, de wangen zijn perzikkleurig, de huid heeft weinig pigment. Als de huid gebruind is, heeft ze een goudglanzende en warme uitstraling.
o De natuurlijke haarkleur is lichtblond, goudblond, roodblond, rood of middenbruin.
o De oogkleur is licht: lichtblauw, lichtgroen met een amberkleurig accent.

Welke kleuren staan het lentetype?

Lichte kleuren met een warme ondertoon laten het lentetype stralen. Wij laten u alle kleuren voor het lentetype zien.
o Welk wit voor het lentetype? Eierschaal, ivoor, crème- en wolwit, geen sneeuwwit
o Welk geel voor het lentetype? Warm, licht, zonnig geel en heldere goudtinten.
o Welk rood voor het lentetype? Roodtinten moeten altijd met geel en veel wit zijn gemengd, zoals zalmroze, kreeftrood, apricot, licht roest, zachte oranjetinten en koraalrood.
o Welk blauw voor het lentetype? Heldere blauwtinten zoals turquoise en aquamarijn, ook lichtblauw en medium viooltjesblauw.
o Welk groen voor het lentetype? Zachte tinten met een duidelijk vleugje geel, alsof de zon erop schijnt, grasgroen en fel appelgroen.
o Welk bruin voor het lentetype? Licht chocoladebruin, beige, camel, caramel- en honingtinten.
o Welk grijs voor het lentetype? Lichte tot medium grijstinten met een vleugje geel.
o Let op! Zwart is een no-go voor het lentetype.

Stylingtips voor mode, make-up en accessoires

Welke kleding draagt het lentetype?

Uiteraard kleding die bij hem of haar past! Als u een tere verschijning bent met een lichte teint, licht haar en een lichte oogkleur, moet u uw type accentueren met lichte, soepel vallende materialen. Kies kleuren uit uw kleurenpalet. Zware, donkere en enorm grote kledingstukken zijn dodelijk voor uw look. Dit geldt ook voor contrastrijke, grote patronen. Kies liever voor bloemetjespatronen, smalle strepen of stipjes.
Benadruk uw zachte kant!

Wilt u uw haar verven of met lokken accenten plaatsen? Welke haarkleur staat het lentetype?

U moet ook hier een goudblonde tot koperrode nuance kiezen. In ieder geval een warme, eerder lichtere tint. Een te donkere of blauwachtig glanzende tint zorgt ervoor dat u er ziek en bleek uitziet.

Welke accessoires en sieraden draagt het lentetype?

Bij sieraden is het heel simpel: het lentetype draagt goud! Geelgoud, roodgoud, amber, jade of koraalsieraden staan het lentetype goed.

Ook alle andere accessoires die in de buurt van het gezicht worden gedragen, moeten bij het eigen kleurtype passen. Daartoe behoren brillen, halsdoeken, sjaals, mutsen e.d. Bij brillen is ook de kleur van de glazen belangrijk: liever in geel- of bruintinten, vooral bij zonnebrillen!

Welke kleuren dragen lentetypes bij de make-up?

Hier luidt het devies: minder is meer! Accentueer uw zachte, lichte huid met een lichte, transparante make-up. Licht rouge in apricot of perzik vult de foundation aan. De lippenstift heeft de kleur van de rouge. Voor de avondlook kan het ook een iets krachtigere, warme roodtint zijn. Dit geldt ook voor de oogschaduw. Lichte tinten die de oogkleur accentueren, zijn overdag populair. 's Avonds iets krachtiger, maar nooit te donker. Gekleurde mascara onderstreept de uitstraling van het lentetype.

Do's en don'ts voor het lentetype

o Koude, koele en donkere kleuren zijn uit den boze. Deze kleuren laten de huid en het haar er bleek en kleurloos uitzien.
o No-go: stralend wit en zwart!Onze nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang een GRATIS VERZENDING!
Aanwijzing inzake gegevensbescherming
Newsletter Banner Image