Herfsttype

Bent u bij de kleurtypeanalyse bij het warme kleurtype uitgekomen en bent u geen lentetype? Dan hebt u deze kenmerken.

ber herbsttyp

ber herbsttyp 2

ber herbsttyp 3

ber herbsttyp 4


Het herfsttype heeft de volgende kenmerken:

o De teint is licht, eerder ivoorkleurig of donker met een licht gouden glans. Beide huidskleuren komen voor bij het herfsttype. De lichte huid wordt amper bruin en is heel gevoelig voor de zon, de donkere huid wordt snel bruin en heeft een gouden en warme glans. De wangen zijn perzikkleurig. Het herfsttype neigt naar goudbruine sproeten. De lippen zijn meer rood dan roze.

o De natuurlijke haarkleur heeft lichte en donkere goud-, bruin- en roodtinten. Ook honingblond en asblond komen voor, evenals intens wortelrood. De kleur van de wimpers en wenkbrauwen komt meestal overeen met de natuurlijke haarkleur.

o De oogkleur bevat alle bruinschakeringen: licht amberbruin, goudbruin en reebruin tot donker zwartbruin, meestal met kleine gouden accenten in de iris. Ook olijfgroene tot kattengroene ogen komen voor bij het herfsttype. Als de ogen blauw zijn, heeft de iris altijd een vleugje groen.

Welke kleuren staan het herfsttype?

Alle kleuren van de Indian Summer onderstrepen de uitstraling van het herfsttype. Het herfstbos is terug te vinden in zijn of haar kleurenpalet.

o Welk wit voor het herfsttype? Gebroken wit, crèmewit, ecru, ivoor en beigetinten, geen sneeuwwit

o Welk geel voor het herfsttype? Warm, krachtig, zonnig geel zoals goudgeel, maïsgeel en pompoengeel, pittige kerrie en krachtige goudtinten, maar ook geelnuances met een vleugje groen zoals mosterdgeel.

o Welk rood voor het herfsttype? Een warme roodtint laat de huid en ogen van het herfsttype stralen. Daartoe behoort elke roodtint met een krachtig vleugje geel zoals tomaat-, papaver- en zalmrood, maar ook vurig paprikarood. Fel oranje en gebrande tinten zoals oker of roest, maar ook lichtere oranjenuances zoals mandarijn of messing of zachtere roodnuances zoals koraalrood zijn ideaal. Donker aubergine is de enige tint in de richting van paars die het herfsttype staat. Het kan in plaats van zwart bij feestelijke gelegenheden worden gedragen.

o Welk blauw voor het herfsttype? Het herfsttype houdt niet van blauwtinten. Tenzij ze in blauwgroen overgaan zoals medium tot donker petrol of donker, intens turquoise.

o Welk groen voor het herfsttype? Krachtig appel- en erwtengroen zijn evenals sterke olijf- of kakitinten met een vleugje geel ideaal voor het herfsttype. Ook jade- en dennengroen overtuigen. In de lichtere nuances kiest het herfsttype voor lindegroen en rietgroen.

o Welk bruin voor het herfsttype? Het herfsttype zit altijd goed met aardebruine tinten zolang ze in groen, oranje of roestrood overgaan. Donker chocoladebruin, brons en koper zijn top.

o Welk grijs voor het herfsttype? Grijs kan alleen als het met groen- of bruintinten is gemengd zoals bij rietgroen, kaki of grafietbruin.

o Let op! Zwart ontneemt het herfsttype alle uitstraling en energie. Deze kleur is dus uit den boze!

Stylingtips voor mode, make-up en accessoires

Welke kleding draagt het herfsttype?

Het herfsttype kiest passend bij zijn naam de natuurlijke kleuren van een herfstbos.

Wilt u uw haar verven of met lokken accenten plaatsen? Welke haarkleur staat het herfsttype?

Het herfsttype kiest voor warme, intense, op goud gebaseerde, medium tot donkere kleuren. Hem of haar staan goudtinten, goudoranje, roodgoud, kopergoud, roodbruine tinten of roodbruin tot kastanjebruin.

Welke accessoires en sieraden draagt het herfsttype?

Bij sieraden kiest het herfsttype net als het lentetype voor rood- of geelgoud. Intens oud goud, antiek goud, koper, messing of brons accentueert de teint. Bij edelstenen overheersen de herfsttinten weer: jade, barnsteen, agaat, granaat, koraal, carneool, jaspis, amber, peridot en topaas behoren tot de favorieten. Ook parels van crèmewit tot goudglanzend zien er betoverend uit.

Ook alle andere accessoires die in de buurt van het gezicht worden gedragen, moeten bij het eigen kleurtype passen. Daartoe behoren brillen, halsdoeken, sjaals, mutsen e.d. Bij brillen is behalve het montuur in warme goudtinten of alle andere herfstkleuren ook de kleur van de glazen belangrijk: wij bevelen bruintinten of perzikroze aan.

Welke kleuren draagt het herfsttype bij de make-up?

Voor de basislaag bevelen wij een lichte make-up zoals ivoor, medium beige tot goudbeige of medium perziktinten aan, altijd een tikje lichter dan de natuurlijke teint. Als rouge zijn iets donkerdere, aardachtige tinten zoals krachtig perzikroze, terracotta en warm bruinrood geschikt. U accentueert uw lippen met krachtig vuurrood, oranjerood, roestrood of een andere warme roodtint. Ook meer onopvallende lippenstiftkleuren zoals bruinachtig roze of zalmtinten zijn goed. Bij de oogschaduw kiest u warme beigetinten, goud, goudgroen, messing of aardebruine tinten. Als accentkleur ook donkerbruin, olijfgroen, petrol, koper of brons. Zwarte of bruine mascara accentueert de ogen.

Nieuwsbrief
  • Actuele koopjes
  • Exclusieve aanbiedingen & waardebonnen
  • Gratis verzending
Aanwijzing inzake gegevensbescherming
Onze nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang een Gratis verzending!
Aanwijzing inzake gegevensbescherming
Newsletter Banner Image