Zomertype

Bent u een koud kleurtype? Zomer of winter? Dat is hier de vraag! Kijk eens naar uw oogkleur. Hoe ziet het zomertype eruit?

ber sommertyp

ber sommertyp 2

ber sommertyp 3

ber sommertyp 4


Het zomertype heeft de volgende kenmerken:

o De teint is licht met een blauwachtige, eerder roze ondertoon. Bij de zeldzame wat donkerdere zomertypes heeft de huid een lichte, koude olijftint. Het zomertype verbrandt snel. Al na enkele minuten in de zon begint de huid rood te worden. Daarom is bescherming tegen de zon uiterst belangrijk! Eventuele sproeten zijn grijsbruin tot grijsroze.
o De natuurlijke haarkleur is lichtblond, zilverblond, donkerblond of asblond. Als er al bruin haar bij de zomertypes voorkomt, dan is het vaak dof. De wenkbrauwen en wimpers zijn meestal ook blond.
o De oogkleur is licht: lichtblauw tot blauwgrijs, groen tot blauwgroen en grijsgroen of groenbruin tot hazelnootbruin. Zwarte of donkerbruine ogen komen waarschijnlijk niet voor.

Welke kleuren staan het zomertype?

Het zomertype onderstreept zijn of haar uitstraling het beste met rokerige, poederachtige, licht verwassen kleuren die eruit zien alsof ze door de zon zijn gebleekt. Wij laten u alle kleuren voor het zomertype zien.

o Welk wit voor het zomertype? Wolwit, melkwit zonder gelige ondertoon, beigenuances met roze tint. Geen sneeuwwit.
o Welk geel voor het zomertype? Licht, koel citroengeel met een vleugje grijs. Geen goud!
o Welk rood voor het zomertype? Roodtinten moeten altijd met blauw en veel grijs of wit zijn gemengd, zoals pastelachtig roze tot donkerroze, kersen- of framboosrood, lichtroze tot fuchsia of bordeauxrood.
o Welk blauw voor het zomertype? Blauw is de ideale kleur voor het zomertype. Het zomertype kan alle nuances van licht- tot donkerblauw dragen, altijd met een koele ondertoon. Ook lila en violet behoren tot het kleurenpalet.
o Welk groen voor het zomertype? Aquatinten van turquoise en blauwgroen in alle schakeringen tot jadegroen.
o Welk bruin voor het zomertype? Met grijs of roze geschakeerd bruin staat het zomertype goed.
o Welk grijs voor het zomertype? Lichte tot medium blauwgrijze tinten. En: zilver!
o Geen zwart voor het koude zomertype!


Stylingtips voor mode, make-up en accessoires

Welke kleding draagt het zomertype?

Hier gelden dezelfde regels als bij het lentetype. Het zomertype is namelijk ook een eerder tere verschijning met een lichte teint. Kies kleuren uit uw kleurenspectrum. Zware, donkere en enorm grote kledingstukken zijn een no-go. De beste basic voor het zomertype? Jeans! In alle koele blauwnuances. Bijpassende, niet te sterk contrasterende kleuren of grote patronen of structuren erbij – en de straat wordt meteen uw catwalk!

Wilt u uw haar verven of met lokken accenten plaatsen? Welke haarkleur staat het zomertype?


Asblonde lokken staan het zomertype prachtig. Ze moeten iets lichter of donkerder dan de natuurlijke tint worden gekozen. Ook platinablond en zilvergrijs passen goed bij het koude zomertype. Gebruik geen gouden of roodachtige tinten. Ook een te donkere kleur past niet bij de lichte huid van het zomertype.

Welke accessoires en sieraden draagt het zomertype?

Zilver, platina of witgoud. Hij of zij kan ook tweekleurige varianten kiezen. Daarbij moet echter altijd de koele zilvertint overheersen. Ook 'koude' parels met een roze of lichtblauwe glans accentueren het zomertype perfect.

Ook alle andere accessoires die in de buurt van het gezicht worden gedragen, moeten bij het eigen kleurtype passen. Daartoe behoren brillen, halsdoeken, sjaals, mutsen e.d. Bij brillen bevelen wij een zilveren montuur en een koele rood-, blauw- of grijstint aan. Er mag geen zwart of bruin montuur worden gebruikt. Dit ziet er te streng uit bij uw lichte teint.

Welke kleuren dragen zomertypes bij de make-up?

Blijf in de wereld van de koele kleuren! Accentueer uw zachte, lichte huid met een lichte, transparante make-up met een roze ondertoon. Lichte rouge in roze vult de foundation aan. Bent u een zomertype met een olijfgrijze huid, gebruik dan bruin/grijze make-up. De lippenstift heeft de kleur van de rouge. Voor de avondlook kan het ook een iets krachtigere, koele roodtint zijn. U moet dan echter afzien van rouge op de wangen. De lippen zijn dan de blikvanger. Bij de oogschaduw zijn lichte tinten die de oogkleur accentueren overdag populair: koel blauw of pastelgroen met een vleugje blauw. 's Avonds wordt het elegant met een zilverkleurige oogschaduw.

Do's en don'ts voor het zomertype

Vermijd te contrastrijke kleurencombinaties

Nieuwsbrief
  • Actuele koopjes
  • Exclusieve aanbiedingen & waardebonnen
  • Gratis verzending
Aanwijzing inzake gegevensbescherming
Onze nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang een Gratis verzending!
Aanwijzing inzake gegevensbescherming
Newsletter Banner Image