Lekker vlot en ongecompliceerd: de casual look

Wat is eigenlijk een casual look?

Casual look of casual kleding zijn termen die iedereen wel gebruikt. Maar wat wordt hieronder verstaan? De term casual komt uit het Engels en betekent ontspannen, los of ongedwongen. Casual mode is dus losse en ongecompliceerde, maar ook modieuze kleding die zeker ook op kantoor kan worden gedragen.

Zes must-haves voor de casual look

1. Minimalistische prints: klein maar fijn

Minimalistische prints: klein maar fijn

Kleine prints zijn in. Of het nu gaat om grafische dessins, stropdasprints of bloemenpatronen: ze zorgen bij de casual outfit voor dames voor net dat beetje extra, zonder zich op de voorgrond te dringen. Zo zijn gedessineerde shirts de ideale combipartners voor effen vesten e.d.

2. Casual look met jeans

Een goed zittende en goed te combineren jeans hoort in elke garderobe en is de basis voor veel vrijetijdslooks. Deze geeft elke outfit een vlotte touch en staat net zo goed bij sneakers als bij laarzen of sandalen. Pssst … ook als jack, blouse of jurk is denim altijd een goede keuze.

Casual look met jeans

3. Lekker vrouwelijk en flatteus: de tuniekblouses

Lekker vrouwelijk en flatteus: de tuniekblouses

Aantrekken, genieten en er goed uitzien! Dat gaat waarschijnlijk met geen kledingstuk zo gemakkelijk als met de tuniek. Dit meestal iets wijder en langer uitgevoerde kledingstuk flatteert uw figuur en is een modieuze casual look-combipartner voor veel gelegenheden.

4. Combifavoriet vest

We doen het aan als het kouder wordt, kruipen op koude dagen erin weg of dragen het, omdat het zo mooi losjes over kleine rondingen valt. Het vest is gewoon onmisbaar voor de casual look. Of zoals wij plegen te zeggen: een leven zonder vest is mogelijk, maar zinloos!

GFK6 Stiltypberatung Casual Strickjacken

5. Casual looks voor de avond

GFK6 Stiltypberatung Casual CasualamAbend

Wie ook bij het uitgaan casual eruit wil zien, die kan de vlotte vrijetijdskleding met accessoires opfleuren. Sneakers worden vervangen door pumps, de handige shopper door een clutch en de sieraden mogen iets uitbundiger zijn: en klaar is de casual outfit voor een avondje uit.

6. Pima-katoen: perfect voor de casual look

Casual kleding onderscheidt zich niet alleen door de modieuze, ongecompliceerde look, maar ook door veel comfort.Hoogwaardig Pima-katoen past daar goed bij, want het is zeer zacht, glad en huidvriendelijk. Bovendien glanst het stijlvol en vormt het ook na vele malen wassen geen bolletjes.

Do's en don'ts voor de casual look 

Zoals zo vaak maken ook bij de casual look de details het verschil. Om te voorkomen dat de outfit op een sportoutfit of zelfs huiselijke outfit lijkt, zijn hier de belangrijkste stylingregels:

Do's en don'ts voor de casual look
Combineer comfortfavorieten met modieuze accessoires.
Bijvoorbeeld een zacht vest bij een mooi jurkje.
Dont’s
Een hoodie, een joggingbroek en sneakers zien er samen meer uit als een sportschool- dan een kantooroutfit.
Let op kwaliteit. Uitgelubberde joggingbroeken hebben niets te maken met casual en horen binnen uw eigen vier muren.

Onze nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang een GRATIS VERZENDING!

Ik wil graag per e-mail op de hoogte worden gebracht van aanbiedingen, trends en acties die worden aangeboden op witt-international.nl (uitgevoerd door Josef Witt GmbH) ...

Meer tonen
Newsletter Banner Image