Shapewearadvies

Binnen een paar seconden en zonder veel moeite een droomfiguur krijgen – welke vrouw wil dat niet? Shapewear (Engels voor corrigerend ondergoed) maakt dit mogelijk, ziet er ook nog eens geweldig uit en voelt ongelooflijk goed op onze huid aan! Maar wat is shapewear eigenlijk? Dit is ondergoed met een hoog Elastangehalte dat voor een modellerend effect zorgt. Zo worden kleine probleemzones met lichte druk in model gebracht en gecamoufleerd. Het silhouet lijkt strakker en slanker. Wat blijft is een goed gevoel, ook in nauwsluitende kleding. We hebben alles over shapewear, welk model bij uw figuurtype past en waarop u bij het kopen moet letten, voor u samengevat.

Shapewearmodellen 

Buik en heupen komen dankzij corrigerende slips perfect uit. Door de hoge snit lijkt de buik direct na het aantrekken platter en worden de heupen in model gebracht. Geheel volgens het motto: in een handomdraai een droomfiguur!

Wilt u een zandlopersilhouet? Dan is de figuurslip een optimale partner voor u! Deze ondersteunt en smokkelt kleine probleemzones eenvoudig weg! De buik ziet er platter uit, de bovenbenen slanker en het zitvlak strakker. En dankzij de naadloze afwerking blijft deze ook onzichtbaar onder nauwsluitende kleding.

De absolute allrounders onder de shapewearmodellen zijn body's en onesies, omdat ze het totale shaping-pakket bieden. Afhankelijk van de afwerking en snit liften ze dankzij ingewerkte cups de borst optisch, maken buik en heupen slanker door een verstevigde zone voor en maken zitvlak en bovenbenen strak. En dat vrijwel zonder storende naden!

2 verschillende shaping levels

Bij Witt hebben we 2 verschillende shaping levels (ZACHT CORRIGEREND en STERK CORRIGEREND) die u helpen om uw mooiste kanten nog meer te benadrukken en er in elke outfit fantastisch uit te zien: 

Shapelevel sanft formend

Zacht corrigerend:

Ons eerste shaping level is zeer aangenaam om te dragen, corrigeert uw figuur onopvallend en blijft daarbij heerlijk comfortabel. De hoogwaardige shaping-materialen liggen strak op de huid en zorgen daarmee voor een corrigerend effect, maar ze rekken iets mee, zodat shapewear van dit level ongelooflijk comfortabel is.

Shapelevel stark formend

Sterk corrigerend:

ondergoed van het tweede shaping level heeft een sterk corrigerend effect dat ervoor zorgt dat uw figuur heel extreem in model wordt gebracht. De gebruikte materialen zijn aangenaam om te dragen en tegelijkertijd zeer stabiel. Zo wordt het silhouet prachtig vormgegeven bij maximaal comfort!

Welke shapewear past bij mij?   

Optimaliseren van de buikzone

Optimaliseren van de buikzone

Wilt u een beginnend buikje camoufleren? Kies dan voor figuurslips of body's met verstevigde voorkant. Deze corrigeren aangenaam en camoufleren een beginnend buikje optimaal. Meer tips voor een mooiere buik vindt u in ons advies over probleemzones.

Stevige bovenbenen camoufleren:

Als u uw bovenbenen wilt optimaliseren, doet u er goed aan om te kiezen voor een figuurslip met lange pijpen. Deze corrigeert stevige bovenbenen en voorkomt dat deze tijdens het lopen tegen elkaar aan schuren. Ook worden putjes en oneffenheden minder zichtbaar. Hoe u met mode uw bovenbenen kunt camoufleren, komt u te weten via ons advies over probleemzones.

De taille slanker laten lijken:

Hier kiezen we voor figuurslips. Want deze camoufleren door het hogere model en de langere pijpen de buikzone vakkundig, liften het zitvlak en maken het strak en corrigeren de taille die hierdoor slanker lijkt. Ons advies over probleemzones vertelt u welke mode uw taille extra goed laat uitkomen.

Het zitvlak strak maken en corrigeren:

Wilt u een mooi strak en rond zitvlak? Kies dan voor de corrigerende slip of de figuurslip. Beide liften het zitvlak iets en laten kleine putjes heel terloops verdwijnen. Ontdek meer trucs voor een mooi zitvlak in ons advies over probleemzones.


Welke shapewear past onder welk kledingstuk?

Welke shapewear is geschikt onder een jeans?

Een jeans heeft echt elke vrouw in haar moderepertoire. De klassieker is fantastisch te variëren en past gewoon altijd. Om ook in uw jeans een fantastisch figuur te slaan en kleine vetrolletjes bij de taille of niet zo mooie putjes op de bovenbenen te camoufleren, is het raadzaam om een figuurslip of een corrigerende slip eronder te dragen. Ze zorgen voor een fantastische taille, een mooi zitvlak en laten de bovenbenen slanker lijken. Let op: Kies een model dat ongeveer met de taillehoogte van uw jeans overeenkomt is of draag een langer bovenstuk zodat niets zichtbaar wordt.

Welke shapewear wordt onder strakke bovenkleding gedragen?

Een body kan perfect worden gedragen onder een nauwsluitend bovenstuk. Modellen met ingewerkte cups liften de borst en zorgen daarmee voor een mooi decolleté. Tegelijkertijd worden met een body buik, taille en heupen gecorrigeerd. Voor een droomfiguur binnen een paar seconden.

Zo vindt u de juiste shapewearmaat

Vooral bij shapewear is het belangrijk om de juist maat uit te kiezen. Want deze zit strak om het lichaam en corrigeert alleen optimaal als de maten kloppen. Welke maat u bij shapewear moet nemen, kunt u eenvoudig zelf bepalen door met een meetlint te meten en vervolgens aan de hand van onze maattabellen voor onderkleding de passende maat af te lezen.

Ganzkoerperskizze Frau Unterteile-100

  • Voor perfect passende shapewear moet u meestal de taille- en/of heupomvang meten.

  • Houd tijdens het meten het meetlint weliswaar strak op het lichaam, maar laat deze niet insnijden.

  • Voor de heupomvang wordt horizontaal over de breedste plek van het zitvlak gemeten.

Tip:

Samen met een goede vriendin is het meten eenvoudiger, meestal iets nauwkeuriger en ook nog eens leuk!

Meer over het onderwerp "De juiste maat nemen"

Als de juiste maat is gevonden, moet aanvullend de perfecte pasvorm worden gecontroleerd. Ook dat gaat heel eenvoudig: ga bij het passen op uw hurken zitten, strek vervolgens uw lichaam uitgebreid en ga zitten: als er niets verschuift, wordt opgerold of onaangenaam aanvoelt, hebt u uw nieuwe shaping-model gevonden!

Kwaliteit en onderhoud 

Hoe wordt shapewear gewassen?
Hoe moet shapewear na het wassen worden gedroogd?
Wanneer en waarom rolt shapewear op?
Kan ik shapewear in de zomer en winter dragen?
Waar moet bij het materiaal op worden gelet?
Zijn er verschillen in de afwerking?

7 tips bij het kopen van shapewear

1. Het aantrekken:

door het hoge corrigerende effect zit shapewear vrij strak om het lichaam, waardoor het soms echt een klus kan zijn om deze aan te trekken.

Een simpele truc:

trek uw corrigerende ondergoed altijd van bovenaf aan!

Ongeacht of het gaat om een onderjurk, body of figuurslip: het aantrekken gaat gemakkelijker en de shapewear zit perfect om het lichaam!

2. Mythes rond de shapewearmaat:

Wie corrigerend ondergoed koopt, wil ook een optimaal resultaat bereiken.
Maar de mythe dat wie mooi wil zijn, pijn moet lijden, is in elk geval met betrekking tot shapewear meer dan achterhaald. Het klopt dat het ondergoed strak om het lichaam moet zitten. Maar hierbij mag deze IN GEEN GEVAL afklemmen of oncomfortabel zijn. Daarom is het absoluut verkeerd om shapewear in een kleinere maat te kopen!

Welke maat moet u nemen? Uw normale maat. Ook maken we een eind aan de mythe dat shapewear niet meer past als u een paar kilo aankomt of afvalt! Door de innovatieve materiaalsamenstelling van corrigerende modellen kunnen kleinere gewichtsveranderingen zonder problemen worden gecompenseerd!

3. Voorkomen dat ondergoed tevoorschijn komt:

hoe praktisch het corrigerende ondergoed ook is: onder de favoriete strakke jurk of de nieuwe minirok mag het niet tevoorschijn komen en ook bij de luchtige zomerjurk mag de figuurslip niet doorschijnen.

Tip:

Let daarom bij de aanschaf van shapewear erop dat u het juiste model kiest!

Onder licht doorschijnende mode zijn vooral modellen in nude-tinten geschikt. Als u de nauwsluitende jurk met spaghettibandjes wilt uitvoeren, dient ook de corrigerende onderjurk spaghettibandjes te hebben. En bij de minirok kiezen we voor corrigerende slips met kortere pijpjes.

4. Shapewear mag chic zijn:

ondanks het corrigerende effect hoeven we bij shapewear niet af te zien van een mooie, elegante of verleidelijke look. Want de corrigerende modellen zijn niet alleen in een klassieke stijl verkrijgbaar, maar ook in veel andere stijlvolle dessins. Transparante details, geraffineerde accenten en hoogwaardig kant zorgen ook bij shapewear voor echte wow-momenten. Bent u op zoek naar precies zulke shapewearmodellen? Dan is onze BODY FIT-lijn perfect voor u!

5. Geen kwestie van de maat:

Ook met betrekking tot shapewear geldt bij ons het volgende: er fantastisch uitzien en zich fantastisch voelen is niet afhankelijk van de kledingmaat! Daarom is ons corrigerende ondergoed in kleine tot en met grote maten verkrijgbaar!

6. Volledig huidcontact:

 Als u zich afvraagt wat u onder de shapewear moet aantrekken, dan is het antwoord heel simpel: niets! De corrigerende materialen liggen strak op het lichaam en benadrukken daardoor uw mooiste kanten. Op de naakte huid ontstaat daarom het perfecte shaping-effect dat wij willen bereiken.

7. Verschuift niet meer!

 Bij veel shapewearmodellen zijn siliconen zomen in de tailleband verwerkt die voorkomen dat het corrigerende ondergoed verschuift bij het omkleden, dansen, zitten of vooroverbuigen. Let bij de aanschaf op dit detail. Overigens: ook modellen met ingewerkte siliconen band kunnen eenvoudig en ongecompliceerd worden gereinigd. Lees hiervoor alleen de onderhoudsvoorschriften op het etiket.

Onze nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang een GRATIS VERZENDING!

Ik wil graag per e-mail op de hoogte worden gebracht van aanbiedingen, trends en acties die worden aangeboden op witt-international.nl (uitgevoerd door Josef Witt GmbH) ...

Meer tonen
Newsletter Banner Image