Buik camoufleren: tips en trucs voor een slanke buik

Er zijn twee manieren om een platte buik te krijgen: door regelmatige, consequente buiktraining of door deze handig weg te toveren met behulp van geraffineerde of camouflerende modellen.
  

Mode die de buik camoufleert 

Jurken die de buik camoufleren

Welke mode is vooral geschikt voor volslanke vrouwen met een buik? Welke mode flatteert kleine vrouwen met een buik? Heel duidelijk: de jurk. Want jurken hebben een enorm voordeel ten opzichte van combinaties van boven- en onderstuk. Ze lopen door zodat u het midden van het lichaam mooi kunt wegwerken. We hebben hier voor u samengevat welke jurkmodellen vrouwen met een buik erg staan.

Kies het liefst jurken uit die

 • een vlotte en rechte pasvorm hebben;

 • een A-silhouet hebben, dus naar beneden uitlopen;

 • In de empirestijl zijn uitgevoerd, waarbij de rok onder de borst begint;

 • flatteus in laagjeslook zijn ontworpen;

 • met rimpelingen en draperingen de buik camoufleren.

Bovenstukken die de buik camoufleren   

Als u uw buik wilt camoufleren, moet u bij blouses, T-shirts en dergelijke erop letten dat ze niet te strak om het bovenlichaam zitten. Geef daarom de voorkeur aan soepel vallende materialen! En natuurlijk modellen die buik en taille vakkundig camoufleren. 

Dat lukt met bovenstukken die

 • een losse en rechte pasvorm hebben

 • een A-lijn hebben, d.w.z. naar beneden wijder worden

 • door plooien voor en onder de achterpas voor wijdte zorgen

 • dankzij een elastiek in de tailleband losjes over de buik vallen

 • in laagjeslook zijn uitgevoerd

 • in losse wikkellook zijn gestyled

 • langer en ook asymmetrisch of in puntmodel zijn gesneden en daardoor afkleden

 • door bijzondere details zoals volants, schootje of ruches de buik wegtoveren

Broeken die de buik camoufleren

Als vrouwen slanker eruit willen zien door een broek rond de buik te dragen, moeten ze voor broeken gaan die

 • een comfortabele taillehoogte hebben. Hier reikt de band tot aan de navel of net daaronder, zodat probleemzones eenvoudig worden gecamoufleerd. Heel trendy: broeken met hoge taille;

 • een iets bredere tailleband hebben. Deze laat de buik eenvoudig verdwijnen;

 • door speciale coupedetails de buik corrigeren;

 • door inzetten aan de zijkant slanker lijken;

 • een speciale, corrigerende inzet hebben.

Shapewear bij een dikke buik

Shapewear doet echt wonderen! Hiermee zorgt u in een oogwenk voor een slanker silhouet. Een onderjurk onder een kokerjurk of een figuurslip onder een broek kan de buik platter, het zitvlak strakker en de bovenbenen smaller laten lijken. 

De juiste styling 

Flatteuze stoffen:  soepel vallend en mat moeten ze zijn! 

Heel duidelijk: 'plakkende stoffen' zoals elastische viscose-jersey waaronder een buikje enorm tekent, zijn taboe. Net als sterk glanzende stoffen.

Aan te bevelen zijn alle soepel vallende, eerder matte materialen die vakkundig camoufleren . Ook stevigere jersey en geweven materialen zorgen voor een beter draaggevoel. En: luchtige materialen zoals chiffon, vooral in laagjeslook, toveren een buikje eenvoudig weg.

Tip

Kies gewoon de volgende materialen uit: viscose (geweven), zijde, polyester, katoenmix, lyocell en u komt meteen terecht bij kledingstukken die afkleden.

Flatteuze kleuren en patronen: donker en met een klein patroon is ideaal! 

In principe geldt: kleding in donkere kleuren maakt minder dik dan kleding in lichte kleuren. Grote patronen maken dikker dan minimalistische dessins. Daarom moet u ook erop letten dat opvallende patronen of de lichtste plekken van een print zich niet direct op de buik bevinden. Ook bovenstukken die direct bij de buik eindigen, vestigen eerder de aandacht hierop dan dat ze ervan afleiden.

En dat is de truc met kleuren en patronen: vestig de aandacht op uw pluspunten, zodat een beginnend buikje niet eens meer wordt opgemerkt. Verticale strepen of galonstrepen zijn flatteus. Deze laatste zijn momenteel weer heel trendy en laten bij broeken uw benen er langer uitzien.

Tip

Ton-sur-ton-combinaties slaan het midden van het lichaam visueel over en kleden zo mooi af.

Flatteuze styling 

Is uw probleemzone de buik? Nou en! Benadruk in plaats daarvan de kanten van uw figuur die u bevallen. Hebt u een mooi decolleté? Dan kan de hals best iets dieper zijn. Een opvallende, korte ketting ondersteunt het effect. Ook opvallende oorbellen, haarsieraden of make-up trekken de aandacht.

Of bent u misschien trots op uw slanke benen? Laat ze dan zien! Ze lijken ook slanker met schoenen die een hogere hak hebben. Hierdoor verandert de lichaamshouding. Uw buik lijkt platter.

Onze nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang een GRATIS VERZENDING!

Ik wil graag per e-mail op de hoogte worden gebracht van aanbiedingen, trends en acties die worden aangeboden op witt-international.nl (uitgevoerd door Josef Witt GmbH) ...

Meer tonen
Newsletter Banner Image