Broekvormen voor dames: zo vindt u de perfecte broek! 

144 kw49 hosenberatung moodbild

Wijde, rechte of eerder smalle pijpen? Hoge of verlaagde taille? Welke broek staat mij? Welke past bij mijn figuur? Broeken zijn er in veel verschillende modellen en vormen. Wij laten u onze broekvormen zien en u bepaalt welke het beste bij u en uw figuur past. 

Broekmodellen voor dames: 

Bij onze broeken verschilt de coupe qua taillehoogte, de wijdte van de bovenbenen en de voetwijdte, die verschillend worden gecombineerd. Zo is er voor ieder figuur de perfecte pasvorm! 

De taillehoogte 

Wat is de taillehoogte eigenlijk? 

Volgens de definitie is de taillehoogte het verschil tussen de zijlengte en de binnenbeenlengte (kruislengte). Maar wat betekent dat? Heel eenvoudig: de taillehoogte bepaalt waar de band zit. Deze speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste pasvorm. Afhankelijk van het type figuur kan een andere taillehoogte voordelig zijn.  

Wat de taillehoogte betreft, maken we een onderscheid tussen 'comfortabel’ en ‘iets verlaagd’. 

Bij de broek met comfortabele taille zit de band op of iets boven de navel. Deze is perfect voor vrouwen die een buikje of hun heupen willen camoufleren. Bovenkleding steekt u het beste in de broek. Zo lijkt het lichaam langer. 

Bij de iets verlaagde taille: 
Bij deze broekvorm zit de band iets onder de navel. Deze broekvorm is de meest voorkomende vorm en vooral geschikt voor vrouwen met normale tot smalle heupen. Een broek met een iets verlaagde taille kunt u met alle bovenkleding combineren. 

Hosenberatung Damen Leibhöhe hoch

"Comfortabele" taille

Hosenberatung Damen Leibhöhe niedrig

"Iets verlaagde" taille

Welke broekvormen voor dames vindt u in onze collectie?  

Bij broekvormen maken we onderscheid tussen verschillende soorten pijpen: wijde pijpen, rechte pijpen en smalle pijpen. Daarnaast maken we nog onderscheid tussen 5-pocketsbroeken, stoffen broeken en comfortbroeken.  

Damesbroek met wijde pijpen - charmant en flatteus 

Hosenberatung Damen Hosenform weit

Bij deze broek is het bovenbeen casual tot wijd uitgevoerd en loopt in rechte vorm verder tot aan de zoom. Vooral marlenebroeken en veel wijde comfortbroeken en palazzobroeken behoren tot deze broekvorm. 

Bonn - Oslo 

Caja - Calea - Carlinda

Snit

Taille

Bovenbenen

Voetwijdte

Stoffen broek

Bonn

comfortabel

comfortabel

normaal

Broek met elastische tailleband

Oslo

comfortabel

comfortabel

normaal

Alle dames broeken met wijde pijpen

Voor wie is de damesbroek met wijde pijpen geschikt? 

Een wijde pijp past perfect bij stevigere dijen en kuiten, maar camoufleert ook probleemzones op de heupen. De broek is ideaal voor lange, ook stevigere vrouwen. Kleine vrouwen kunnen er het best schoenen met hakken bij dragen. De combinatie met de bovenkleding is belangrijk: hoe wijder de broek, hoe kleiner en getailleerder de bovenkleding moet zijn. 

Damesbroek met rechte pijpen - de echte allrounder 

Hosenberatung Damen Hosenform gerade

Rechte broeken lopen van het bovenbeen relatief recht naar de zoom toe. De stof valt los om de knie. Dit creëert een recht silhouet dat bij de meeste vrouwen heel populair is. U hoeft alleen nog maar te beslissen welke bovenbeenwijdte u nodig hebt of verkiest. Hier maken we onderscheid tussen comfortabel, normaal en slank

De volgende broekvormen vallen hieronder:  

Nice - Berlijn - Basel - Parijs

Biela - Belena - Belmira

Snit

Taille

Bovenbenen

Voetwijdte

5-pocketbroek

Nice

comfortabel

normaal

normaal

Stoffen broek

Berlijn

comfortabel

normaal

normaal

Broek met elastische tailleband

Bazel

comfortabel

normaal

normaal

5-pocketbroek

Parijs

comfortabel

slank

normaal

Damesbroek met rechte broekspijpen

Voor wie is de broek met rechte pijpen geschikt? 

Deze broeken zijn bij bijna alle vrouwen favoriet en een musthave in elke kledingkast. Hiermee slaat u altijd een goed figuur! Deze broeken laten stevige benen slanker lijken. En bij een dun figuur geven ze wat extra volume. Zij zijn ware allroundtalenten. 

Damesbroek met smalle pijpen - voor een slank silhouet 

Hosenberatung Damen Hosenform schmal

De voetwijdte bij de zoom is vrij smal. Ook hier verschillen de broekvormen qua bovenbeenwijdte: de keuzemogelijkheden zijn normaal en slank. 

De volgende broeken zijn verkrijgbaar: 

Hamburg - Genève - Madrid - Trento - Sevilla - New York - Londen 
Alwa - Aleria - Amirela

Snit

Taille

Bovenbenen

Voetwijdte

Stoffen broek

Hamburg

comfortabel

normaal

smal

Broek met elastische tailleband

Geneva

comfortabel

normaal

smal

Stoffen broek

Madrid

comfortabel

slank

smal

Broek met elastische tailleband

Trente

comfortabel

slank

smal

Broek met elastische tailleband

Sevilla

comfortabel

slank

smal

5-pocketbroek

New York

iets verlaagd

normaal

smal

5-pocketbroek

Londen

iets verlaagd

slank

smal

Alle damesbroeken met smalle broekspijpen

Voor wie is de smalle broek geschikt? 

Voor alle slanke en curvy vrouwen is een smalle broek top. Als u erg stevige kuiten hebt, kunt u beter voor een rechte pasvorm gaan. Belangrijk is de combinatie: hoe smaller de broek, hoe wijder de bovenkleding mag zijn. Op deze manier kunt u dat extra pondje op de heupen goed camoufleren. 

Welke broekvorm is voor u de juiste? 

Hebt u een beslissing genomen? Hoge of licht verlaagde taille? Wijde, rechte of smalle pijpen? Dan kunt u met onze filterfunctie Model direct uw gewenste pasvorm (naam van een stad) uitkiezen. Eén klik en u krijgt alle broeken met de naam van deze stad te zien. Zo makkelijk is het!  

Welke broek past mij - ook zonder ideale maten?  

Eerlijk is eerlijk: wie heeft nu de ideale maten? En wie bepaalt welke maten ideaal zijn? Het belangrijkste is dat we met het juiste broekmodel onze voordelen kunnen benadrukken en probleemzones vakkundig kunnen camoufleren. 

Ideale maten zijn helemaal niet nodig om er super uit te zien! 

Welk broekmodel is ideaal voor dikke bovenbenen?

Alle broekvormen die stevige bovenbenen afkleden en dus niet accentueren.  

Do's: 

Ideaal zijn wijde, losse broekvormen en rechte pijpen. De voetwijdte mag niet te smal zijn. Ook bootcut jeans met licht uitlopende pijpen zijn perfect. Qua kleur zijn matte, donkere wassingen of stoffen een goede keuze. Het beste is effen of met een subtiel motiefje. Deze laten u er slanker uitzien. Ook strepen aan de zijkant langs de broeknaad maken de benen langer. 

En nog een trucje: koop uw broek iets langer en draag daar hoge schoenen bij. Hierdoor ogen uw benen langer. 

Nu helemaal trendy: palazzobroeken, marlenebroeken en culottes. Door deze pasvormen ogen de benen smaller. Ook de trendy paperbag-broeken met hoge band en wijde pijpen vestigen de aandacht op de taille. 

Bonn - Oslo - Nizza - Berlin - Basel  

Caja - Calea - Carlinda 

Don'ts: Te strakke broeken, glanzende materialen, opvallende patronen en cargobroeken staan minder goed.  

Welke broekvorm maakt slank?

Dat hangt helemaal van uw figuur af. Als u een curvy figuur hebt, kleedt een rechte pasvorm slank af. Hebt u echter een smal figuur, dan kunt u ook smalle broeken goed dragen. 

Do's: Let ook op de keuze voor kleuren en patronen. Donkere, matte kleuren laten u slanker lijken, evenals kleine patronen - een groot, kleurrijk patroon maakt dan weer wat voller. Verticale krijtstrepen, persplooien en biezen zorgen ervoor dat uw benen langer ogen. 

Don'ts: Te wijde pijpen, felle, krachtige kleuren, kleurrijke patronen en glanzende materialen laten u dikker lijken. Welke broek is aan te raden voor mensen met een buikje?

Do's:  
Als u een buikje wilt camoufleren, dan is een broek met comfortabele taillehoogte een goede keus. Hier reikt de band tot aan de navel of net daaronder, en tovert zo probleemzones eenvoudig weg. Ook goed zijn broeken met een iets bredere band. 

Bonn - Nizza - Hamburg- Parijs - Madrid 
Berlin - Oslo - Basel - Genf - Trento - Sevilla 
Amirela - Belmira - Carlinda  

Don'ts
Broeken met verlaagde taille laten de buik over de band uitstulpen. Dat ziet er niet op zijn voordeligst uit! 

Welke broeken draagt men bij dikke kuiten?

Do's
Bij stevige kuiten zijn rechte of wijde pijpen populair. Ze camoufleren slim en laten u er over het algemeen slanker uitzien. 

Tip: persplooien en galonstrepen kleden af waardoor de benen langer ogen. 

Bonn - Nizza - Berlin - Paris 
Oslo - Basel  

Don'ts
Skinny modellen raden we af bij stevige kuiten. Deze accentueren in plaats van te camoufleren! 

Welke broekvormen zijn geschikt voor kleine vrouwen?

Dat staat helemaal los van de broekvorm. Die is gebaseerd op het figuur, niet op de maat. We adviseren onze korte maten voor vrouwen met een lengte tot 165 cm en onze extra korte maten voor vrouwen met een lengte onder de 156 cm. Alle verhoudingen worden aan het kleinere postuur aangepast. 

Do's:  
Als u uw benen langer wilt laten lijken, ga dan voor broeken met verticale patronen, galonstrepen of persplooien. Met enkelvrije broeken ogen de benen ook langer. Ook schoenen met een iets hogere hak doen wonderen. Dan kan de broek ook wat langer zijn, waardoor u er zo een paar centimeter bij smokkelt. 

Don'ts
Broeken die eindigen op de kuiten. Dan wordt het al gauw propperig. 

De juiste maat vinden  

Raadpleeg onze maattabel om de juiste maat te vinden. 

Hoe moet een broek zitten?  

Zodanig dat u zich comfortabel voelt. Dat is het allerbelangrijkste! Als u een broek past, zorg er dan voor dat er niets knelt of spant. De broek moet ook als u zit comfortabel zijn en mag bijvoorbeeld bij de band niet knellen. Zit de broek goed op het zitvlak? Zit de broek niet te strak op de dijen, niet te wijd rond de heupen? Accentueert de broek uw pluspunten en verbergt hij uw probleemzones? Voelt u zich gewoon geweldig in deze broek? Dan hebt u uw nieuwe favoriete broek gevonden! 

Noteer meteen de naam van de stad en uw maat: handig voor uw volgende aankoop! 

Onze nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang een GRATIS VERZENDING!

Ik wil graag per e-mail op de hoogte worden gebracht van aanbiedingen, trends en acties die worden aangeboden op witt-international.nl (uitgevoerd door Josef Witt GmbH) ...

Meer tonen
Newsletter Banner Image