Beddengoedstof en -materiaal

Wat is er mooier dan lekker in een fris opgemaakt bed te kruipen? Om optimaal van dit gevoel te kunnen genieten, krijgt u bij ons het juiste beddengoed daarvoor. Sommigen geven de voorkeur aan zachte en warme beddengoedstoffen, sommigen houden meer van glad en koeler en voor anderen kan het niet zacht genoeg zijn! Welk beddengoed uw favoriet ook is - we hebben het perfecte beddengoed voor elke smaak, elk seizoen en elk budget! 

Overzicht van de beddengoedstoffen 

 • Mako-satijn: dit hoogwaardige beddengoedmateriaal is zeer fijndradig, waardoor het glad aanvoelt, stijlvol glanst en zeer elegant is. Het mako van supergekamd katoengaren is bijzonder stijlvol en valt ook na veel wasbeurten heerlijk soepel. 

 • Mako-jersey: dit soepele tricot is heerlijk temperatuurregulerend en daardoor uitermate geschikt voor elke warmtebehoefte! Elastisch, onderhoudsarm en strijkvrij. De interlock-jersey is overigens dubbel gebreid en daardoor iets dikker, warmer en vormvaster dan gewone single-jersey. Dit maakt interlock-jersey ideaal voor koude nachten in het tussenseizoen. 

 • Fijnflanel en edelflanel: onze tip voor koude dagen! Het licht opgeruwde katoenweefsel voelt heerlijk zacht aan en houdt u warm. Het is robuust, duurzaam en absoluut strijkvrij. Renforcé en perkal: op deze voordelige allrounders komen de kleuren bijzonder fraai tot hun recht! Het huidvriendelijke, fijndradige garen is glad en zeer robuust - u hebt dus lang plezier van uw beddengoed!

 • (Edel)seersucker: seersucker is dankzij het permanente crinkle-effect heerlijk onderhoudsarm: het kreukeffect doorstaat elke wasbeurt en het hoeft nooit te worden gestreken! Dicht geweven edelseersucker is nog robuuster en zachter. 

 • Damast: beddengoed van damast verfraait uw slaapkamer met zijn glamoureus glanzende oppervlak. Door het dicht en heel speciaal geweven katoengaren ontstaan er hoogwaardige en wasbestendige patronen, die maar door enkele specialisten worden beheerst. Dit beddengoed is een aanschaf voor het leven! 

 • Veloursbadstof: op het oppervlak van beddengoed van veloursbadstof zijn ontelbare lusjes te zien. Ze zorgen ervoor dat uw lichaamswarmte wordt vastgehouden en voelen heerlijk zacht aan. Dit materiaal gaat lang mee en is onderhoudsarm en huidvriendelijk. 

Welk beddengoedmateriaal voor welk seizoen? 

Zo kiest u het juiste beddengoed voor uzelf!

Welke beddengoedstof is duurzaam? 
Over het algemeen is elk beddengoed duurzaam, omdat het in tegenstelling tot wegwerpproducten en "fast fashion" heel lang wordt gebruikt. Uiteraard zijn natuurlijke vezels zeer ecologisch. Let bij het kiezen van het beddengoedmateriaal op keurmerken en certificaten die de afwezigheid van schadelijke stoffen of de aanwezigheid van biokatoen garanderen.  

Welke beddengoedstof is bijzonder zacht? 
Opgeruwde beddengoedstoffen zijn bijzonder zacht en warm. Als u zacht en warm beddengoed wilt hebben, kiest u voor fijnflanel, edelflanel of veloursbadstof. Als u zacht beddengoed met een geringer warmte-effect wilt hebben, bevelen we u mako-satijn, mako-jersey of damast aan. 

Welke beddengoedstof is strijkvrij? 
Met name (edel)seersucker, fijnflanel en veloursflanel zijn strijkvrije beddengoedstoffen. In principe zijn ook de beddengoedstoffen mako-jersey en interlock-jersey zeer onderhoudsarm en strijkvrij. Onze tip: doe beddengoed van fijnflanel, veloursbadstof of edelflanel in de droger - hierin gaan de vezels mooi open en na het drogen voelt dit beddengoed heerlijk zacht aan op uw huid! 

Welk temperatuurtype bent u? 
Is uw persoonlijke warmtebehoefte laag, gemiddeld of hoog?  
Iedereen die snel zweet, heeft een lage warmtebehoefte. Iedereen die het snel koud heeft, heeft daarentegen een hoge warmtebehoefte. Degenen die hier tussenin zitten, zitten goed met beddengoedmaterialen voor een gemiddelde warmtebehoefte. 

 • Beddengoedmateriaal voor lage warmtebehoefte 
  Onze experts bevelen u luchtig lichte beddengoedmaterialen aan, die voor een goede vochtuitwisseling en -afvoer zorgen. Zo voorkomt u dat u 's nachts snel en overmatig zweet.  
  Seersucker: seersucker is een absoluut strijkvrij weefsel met een permanent crinkle-effect dat ook na veel wasbeurten behouden blijft. Beddengoed van seersucker is meestal gemaakt van ademend katoen. Edelseersucker is door het gebruik van hoogwaardig garen nog robuuster, dichter en zachter.  
  Mako-satijn: dit koele beddengoedmateriaal is geweven van supergekamd, langvezelig, zuiver katoengaren. Mako-satijn is fijndradig en dicht, waardoor een typische satijnglans ontstaat. 
  Mako-damast: het oppervlak van dit hoogwaardige beddengoedmateriaal is dankzij de mercerisering afwisselend met een elegant matglanzend effect! Het veredelingsproces garandeert bovendien dat het dicht geweven, fijndradige, supergekamde katoengaren niet krimpt. 

 • Beddengoedmateriaal voor gemiddelde warmtebehoefte 
  Deze temperatuurregulerende alleskunners zijn ideaal voor beddengoed voor het hele jaar voor mensen met een gemiddelde warmtebehoefte of voor beddengoed in het tussenseizoen.  
  Mako-jersey: jersey is een temperatuurregulerende stof die zacht en soepel aanvoelt. Mako-jersey is een licht elastisch tricot van fijndradig katoengaren. 
  Interlock-jersey: beddengoed van interlock-jersey wordt gekenmerkt door een speciale breitechniek die de normale jersey nog elastischer en vormvaster maakt - daardoor wordt deze automatisch ook zachter, soepeler, duurzamer en al met al hoogwaardiger. 
  Perkal: perkal is een dicht, maar toch fijn weefsel dat tijdens warme nachten een temperatuurregulerende werking heeft. Door het zachte en gladde oppervlak voelt perkal zeer aangenaam aan op de huid. 
  Renforcé: renforcé is een glad en robuust weefsel dat vocht uitstekend absorbeert en afvoert - zo heeft beddengoed van renforcé een aangename temperatuurregulerende werking voor mensen die veel zweten. Renforcé kan goed worden bedrukt en de kleuren op dit materiaal blijven ook na veel wasbeurten nog behouden. 

 • Beddengoedmateriaal voor hoge warmtebehoefte 
  Nooit meer kou lijden, nooit meer koude voeten - hier zorgen lekker warme beddengoedmaterialen voor heerlijk warme nachten. Beddengoed met opgeruwde oppervlakken is het meest geschikt voor uw hoge warmtebehoefte! 
  Fijnflanel: beddengoed van fijnflanel is beproefd winterbeddengoed, maar zal ook in het tussenseizoen de juiste keuze voor koele nachten zijn. Het weefsel van puur katoen overtuigt met zijn warme, heerlijk zachte gevoel op de huid. Edelfijnflanel is een nog hoogwaardigere, dichtere uitvoering van dit beddengoedmateriaal. 
  (Edel)flanel: flanel heeft in principe dezelfde verwarmende eigenschappen als fijnflanel, maar is iets fijndradiger en lichter. Edelflanel is nog iets hoogwaardiger en fijner en eveneens strijkvrij. 

Beddengoed wassen en onderhouden 

De juiste temperatuur kiezen
Hoe vaak moet het beddengoed worden gewassen?
Welk wasprogramma wordt aanbevolen?
Wasverzachter gebruiken - ja of nee?
Beddengoed in de droger?

Onze nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang een GRATIS VERZENDING!

Ik wil graag per e-mail op de hoogte worden gebracht van aanbiedingen, trends en acties die worden aangeboden op witt-international.nl (uitgevoerd door Josef Witt GmbH) ...

Meer tonen
Newsletter Banner Image