Advies

Het is fijn om 's winters met een warme pyjama aan in bed te liggen. Maar als de temperaturen stijgen, is een dikke pyjama te warm en willen we liever een luchtige pyjama. Een optimale lichaamstemperatuur beïnvloedt onze nachtrust. Wordt de keuze van een pyjama alleen bepaald door de stofdikte? Wij laten u zien dat er meer belangrijke aspecten zijn.

Ontdek nu uw favoriete pyjama

Hoezo een dames pyjama niet belangrijk? Alsof we het item niet elke dag dragen! In een pyjama willen ons goed voelen. Comfort is tijdens het slapen namelijk heel belangrijk. Niks mag knellen of omhoog kruipen. Een lange pyjama met print? Een flanellen pyjama voor dames? Een pyjama met lange mouwen? Een pyjama met V-hals? De grote collectie pyjama's van Witt biedt voor elke vrouw wat wils.

Wat is juist: een pijama, pyama of een pyjama?

We geven het toe: het is een moeilijk woord, maar de enige echte officiële schrijfwijze is pyjama. De dames pyjama bestaat uit 2 items: een pyjamajasje of -shirt én een broek. Een pyjama dragen we 's nachts, maar uiteraard zitten we ook graag met pyjama en pantoffels aan het ontbijt. En wat dacht u ervan om lekker knus in pyjama op de bank uw favoriete serie te kijken? Vergeet die lekkere kop chocolademelk niet!

Welke tips we hebben voor het shoppen van een fijne pyjama?

Veel hangt natuurlijk af van het feit of u het vaak koud of warm hebt in bed. Hebt u het vaak koud? Ga dan voor een lekker warme pyjama. Het liefst eentje met boordjes onderaan de pijpen, zodat uw benen ook gewoon lekker warm blijven en de pijpen niet omhoog kunnen kruipen. Kies verder voor een dikke en warme stof. Een lang pyjamajasje en een lange pyjamabroek zijn een must voor vrouwen die vaak verkleumd onder de dekens liggen.

Hebt u het eerder warm in bed? Dan is een dunne pyjama voor u een must. Kies voor een ademende en koele stof, zodat u niet onnodig gaat zweten. Zo zult u slapen als een prinses!

Uiteraard adviseren we in alle gevallen om te kiezen voor een losse pyjama. Een wijder model is extra comfortabel en draagt bij aan een goede nachtrust. Ook een tweedelige pyjama met elastische tailleband en drawstring is een prima keuze met het oog op het beste draagcomfort.

Welke pyjamastof is het best?

Pyjama's zijn er in verschillende soorten en maten. Ze kunnen ook van diverse stoffen gemaakt zijn. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Flanellen pyjama. Een flanellen pyjama is lekker warm en wollig. Flanel biedt aangenaam zacht draagcomfort en is gemaakt van 100% katoen. Deze stof is goed geschikt voor een winterpyjama.

  • Katoenen pyjama. Katoen is duurzaam wat wil zeggen dat het een lange levensduur heeft. Het materiaal is bovendien makkelijk te reinigen. Lekker warm in de winter en lekker koel in de zomer.

  • Pyjama van biologisch katoen oftewel bio katoen. Deze katoensoort heeft dezelfde eigenschappen als conventioneel katoen, maar is verkregen op een duurzame manier. Het materiaal staat garant voor duurzame nachtmode.

  • Badstof pyjama. Badstof oftewel frotteerstof is lekker zacht, absorberend en zacht. Badstof geeft ons een behaaglijk gevoel en wordt gemaakt van katoen.

  • Satijnen pyjama. Satijn bezorgt u een gevoel van luxe. Het materiaal is soepel, zacht, glanzend en laat u slapen in stijl.

Een vrouwelijke pyjama kopen: welke soorten zijn er?

  • Wilt u een traditioneel pyjamajasje met knoopsluiting? Of geeft u eerder de voorkeur aan een pyjamashirt zonder knoopjes? Kies altijd voor een exemplaar dat past bij uw persoonlijke smaak. Zo shopt u uw favoriete pyjama!

  • In de winter kan een pyjama met lange mouwen fijn zijn. Maar misschien hebt u het wel

altijd te warm en hebt u liever een korte pyjama, een pyjama met halflange mouwen of een shortama. Ook de keuze aan halslijnen is groot. Een ronde hals, een V-hals, een lage hals of een hoge hals? De keuze is reuze. Kies het design dat het best bij u past.

  • Ook de pyjamabroek voor dames kan verschillende lengtes hebben. U kunt kiezen uit een lange pyjamabroek, een korte pyjamabroek, een capri pyjama en een shortama.

  • Handig design is altijd praktisch. Neem nou bijvoorbeeld de pyjama met zakken. Daar kunt u bijvoorbeeld makkelijk een zakdoek in kwijt.

  • Natuurlijk houdt u ook van een mooie look. Een pyjama dragen we immers niet alleen in bed. Misschien wilt u uw pyjama 's ochtends wel zo lang mogelijk aanhouden? Wat vindt u leuker: een pyjama met print of een shortama met tekst? Wat dacht u van een pyjama met sterren, strepen of ruiten? Een pyjama met kattenmotief? Liever een exemplaar met satijnen paspels? Aan u de keuze!

Wat uw favoriete pyjama gaat worden?

Dat hangt helemaal van uzelf af. Welke eisen stelt u aan uw pyjama? Hebt u het vaak koud of eerder warm? In welk jaargetijde wilt u de pyjama aan? Als u deze vragen hebt beantwoord, kunt u bepalen welke stof het best aan uw wensen voldoet. Zo is flanel bijvoorbeeld lekker warm: ideaal voor echte koukleumen. Een pyjama met zakken is lekker handig. Ideaal als u op zoek bent naar een functioneel design. Een grote print of kleine motiefjes? Liever een effen pyjama? De keuze is groot. Een pyjama kopen mag u best serieus nemen. Het is niet voor niets een kledingstuk wat we elke dag dragen! Hoeveel pyjama's u zou moeten hebben? Ook dat bepaalt uzelf!

Minder tonen
Onze nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang een GRATIS VERZENDING!

Ik wil graag per e-mail op de hoogte worden gebracht van aanbiedingen, trends en acties die worden aangeboden op witt-international.nl (uitgevoerd door Josef Witt GmbH) ...

Meer tonen
Newsletter Banner Image